top of page
Bokkiosk.jpeg

Sigtuna - Sveriges mest pittoreska småstad

Sophie 1.jpg

Stora gatan
-Sigtunas hjärta

Med över 1000 år av historia är Sigtuna en av Sveriges första städer och landets fjärde mest besökta resmål. På denna sida vill jag gärna dela med mig av mina personliga tips och rekommendationer. Här presenterar jag några av mina vänner i Sigtuna, tipsar om aktiviteter, vart du hittar den godaste glassen och andra tips som sätter guldkant på ditt besök i vår vackra stad.

Sigtuna äventyrsgolf
-Sightseeing i miniatyr

Gå en promenad i ett Sigtuna i miniatyr. Med varierande svårighetsgrad, endast 5 meter från Mälarens strand, får du både en historielektion och en golfrunda. En upplevelse för barn och vuxna i alla åldrar. Sigtuna IF´s  bana för äventyrsgolf består av tolv hål där varje hål representerar en historisk plats eller byggnad i Sigtuna stads 1000-åriga historia.

Aventyrsgolf small.jpg
Cykelfix.jpg

Cykelfix
- hyr, fixa & köp

Se vårt vackra Sigtuna från cykelsadeln. Hyr en cykel och ta dig runt i de vackra omgivningarna, besök runstenar, kyrkoruiner och picknicka i den böljande naturen. Hos cykelfix kan du laga din cykel eller köpa en helt ny. Besök sveriges trevligaste cykelfixare.

Bästa glassen i stada
- krämig gelato och uppfriskande sorbeter

Kompisarna på andra sidan gatan är nog bland de bästa glassmakarna utanför Italien. Missa inte ett besök på Sigtuna Gelato när du är här. Dulche latte, limetta, stracciatella... Ja, ni förstår. Men om jag ändå måste bestämma en favorit så är det nog ändå den krämiga päronglassen.

Sigtuna gelato.jpg

Håll ögonen öppna
- Jag lägger till nya sigtunatips kontinuerligt så välkommen tillbaka
 

bottom of page